lotte en ron maken het bij vistaprint

VistaPrint is een duidelijk voorbeeld waar talenten van diverse medewerkers samenkomen om de maakindustrie te blijven vernieuwen en te inspireren. Het bedrijf staat bekend om het drukken van o.a. visitekaartjes. Maar dat dit slechts het topje van de ijsberg is; dat weten Lotte Peeters en Ron Hoeijmakers ons goed te vertellen!

Mooie kansen voor starters én professionals
"Ik ben bij VistaPrint gestart als stagiaire toen ik bezig was met de hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde in Eindhoven," vertelt Lotte. "Na mijn afstuderen heb ik mijn stagebegeleider een appje gestuurd om te vragen naar de mogelijkheden. Vanaf toen ging alles vrij snel; ik mag hem nu gelukkig nog steeds mijn manager noemen!” Lotte is als Manufacturing Engineer teruggekomen bij VistaPrint om o.a. bezig te zijn met het verduurzamen en optimaliseren van de verpakkingen. Tegenover Lotte zit Ron, een ervaren service en maintenance manager. "Ik voegde me vier jaar geleden toe bij het mooiste, leukste en innovatiefste bedrijf van Venlo na een carrière bij een multinational actief in de voedingsindustrie, waar ik veel reisde en mijn passie voor maintenance ontdekte," vult Ron aan. "Bij VistaPrint vond ik een betere balans tussen werk en privé en werken met de allernieuwste technieken. Mijn verantwoordelijkheid ligt bij het aansturen van het maintenance en facility team. Vooral bij nieuwe projecten kom ik Lotte en haar collega’s vaak tegen."

25 Verschillende nationaliteiten op een klein stukje Venlo
De overstap was voor Ron niet moeilijk. “Werken bij VistaPrint voelt eerder aan als het werken voor een MKB in plaats van het werken voor een multinational. Dit komt vooral door de gemoedelijke sfeer en open cultuur.” Lotte herkent dit helemaal: "Wij werken echt in een dynamische omgeving waar vrijheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid centraal staan" zegt Lotte. "Ik krijg de kans om zelf projecten te initiëren én om zelfstandig, of in kleine teams, hieraan te werken.”

Het gevoel van een beursgenoteerd bedrijf komt wel duidelijk naar voren wanneer we het hebben over de ontwikkelingen binnen VistaPrint. Ron: “Tijdens onze, zogeheten, sunrise meetings hebben we het er vaak over waar we als team over 5 of 10 jaar willen staan. Hoogstaande technische innovaties zoals remote control, Smart Glasses en AI zijn hierbij trouwens erg interessant. Dit kan bijvoorbeeld de taalbarrière verkleinen; iets wat erg fijn is binnen een bedrijf met plus 25 verschillende nationaliteiten.”

De wereld als leermeester zien
“Binnen VistaPrint wordt er veel tijd en energie besteed aan het doorontwikkelen van je eigen kennis en kunde.” Legt Lotte uit. “Dit gebeurt voor ons als engineers niet alleen in Venlo. De afgelopen tijd ben ik in Venetië, Parijs en Duitsland geweest vanuit VistaPrint. Ik ben dan vooral bezig met het opdoen van inspiratie bij onze dochterondernemingen. Verder bezoeken we ook regelmatig beurzen om zo op de hoogte te blijven van de nieuwste innovaties.” Hierop reageert Ron lachend: “Ik begrijp precies dat jij dit heerlijk vindt aan je werk. Dat vond ik ook altijd, maar voor mij ligt de tijd van reizen voor het werk achter me; gelukkig zijn er ook voldoende ontwikkelmogelijkheden in Venlo.” Dat training voorop staat, komt ook duidelijk naar voren bij de ontwikkeling van de VistaPrint Academy, die een jaar geleden gestart is. Ron: “Wij zijn altijd op zoek naar (jong) talent. En door onze eigen academy is het mogelijk om medewerkers met verschillende achtergronden een ‘career path’ aan te bieden. Stagiaires, zij-instromers, bbl-ers; ze zijn allemaal welkom binnen onze teams!”

Maak het zelf mee bij VistaPrint
Benieuwd of het werken bij VistaPrint iets voor jou is? Kom dan een kijkje nemen achter de schermen tijdens de Dag van de Maakindustrie op 14 april. "Ik ben zeker aanwezig! Samen met een groot deel van het team staan we klaar om bezoekers te verwelkomen en een uniek kijkje achter de schermen te geven," zegt Ron. “Ben je geïnteresseerd in techniek? Dan ben je bij ons zeker aan het juiste adres; iedereen is welkom. Vraag naar Ron en dan komt het helemaal goed!” zegt hij lachend. "Ik kan helaas niet aanwezig zijn, omdat ik de 15de in het buitenland moet zijn voor een project. Wel wil ik iedereen aanmoedigen om langs te komen, een rondleiding te volgen én onze goodiebag in ontvangst te nemen," voegt Lotte toe. "Maak kennis met VistaPrint en ontdek hoe wij de toekomst van de maakindustrie vormgeven!"

aanmelden

vistaprint311.jpg
visaprint113.png
visaprint112.png
visaprint114.png