marcel maakt het bij sormac

Maak kennis met Marcel van den Hombergh (54), een ervaren vakman en onmisbare schakel binnen het team van Sormac; een wereldwijd toonaangevend bedrijf dat machines en verwerkingslijnen ontwikkelt en produceert voor de groenten- en fruitverwerkende versindustrie. Marcel startte zijn avontuur bij Sormac in juli 2018 en heeft sindsdien geen moment stilgezeten. Tijd om een duik te nemen in zijn veelzijdige functie als Medewerker Verspaning.

Vakman met passie
Aan het begin van het interview werd het direct duidelijk: hier zit een vakman met een passie voor verspaning. De Medewerker Verspaning houdt zich bezig met fijnmechanisch metaaltechniek, taken die zij uitvoeren zijn: het draaien en frezen van RVS-onderdelen die worden gebruikt bij het bouwen van machines. Marcel vertelt enthousiast dat hij zijn plek heeft gevonden bij Sormac: “Toen ik hier begon, werd ik in het diepe gegooid; op een positieve manier hoor!” lacht hij. “Ik heb 22 jaar bij een ander technisch bedrijf gewerkt, dus in het begin was het wennen. Toch wist ik na 3 weken mijn weg te vinden binnen Sormac. En misschien een mooier compliment; collega’s wisten de weg naar mij te vinden voor verspaningsvragen.” Dat Marcel snel zijn draai had gevonden heeft hij niet alleen te danken aan zijn vele jaren technische ervaring. Sormac besteedt veel aandacht aan ontwikkeling op de werkvloer en het praktijkleren van collega’s. “De aandacht die Sormac geeft aan haar werknemers en de collegialiteit om elkaar te helpen kenmerkt het bedrijf: het voelt écht als een familiebedrijf.”

De kracht van samenwerking
Sormac is een plek waar vakmanschap en het familiegevoel gepaard gaan. Met ruim 130 werknemers wordt er effectief en efficiënt gewerkt in een open cultuur. Marcel vertelt dat de lijnen tussen de afdelingen kort zijn. “Ik heb geregeld contact met de Engineers om te sparren over werk en projecten. We leren van elkaar met tips en feedback. Daarnaast kan ik ideeën bespreken, zelfs de deur van de directeur staat hiervoor open.” Dit typeert de open cultuur binnen Sormac, een gemoedelijke sfeer wat positief wordt ervaren. “Ook is er ruimte voor een praatje, collega’s maken hier tijd voor. Iedereen kent elkaar wat het familiegevoel versterkt.” Juist deze combinatie maakt het werken bij Sormac uniek volgens Marcel. “Kennis wordt gebundeld in een gemoedelijke sfeer wat leidt tot resultaten.” Sormac en de werknemers weten wat ze van elkaar verwachten wat zorgt voor een goede samenwerking. “Met elkaar ontwikkelen en produceren we de beste machines en verwerkingslijnen voor de groenten- en fruitverwerkende versindustrie.”

Genoeg uitdagingen voor de toekomst
Marcel kijkt positief naar zijn toekomst bij Sormac. “Ik heb begrepen dat de Verspaningsafdeling wordt uitgebreid; we mogen kijken naar nieuwe machines en daar zie ik zeker mijn uitdaging in voor de toekomst.” Verder maakt het samenwerken met de Engineers het werk van Marcel boeiend. “Het verspanen is geen lopende bandwerk bij Sormac. Van gereedschap instellen en programma’s schrijven tot producten controleren en boren; het werk is super afwisselend. Dit alles maakt het werken bij Sormac leuk en uitdagend!”

Maak het zelf mee bij Sormac
Ben jij enthousiast geworden van het verhaal van Marcel? Hij maakt graag een praatje met je tijdens de Dag van de Maakindustrie want zijn team is op zoek naar versterking! “Heb je affiniteit met techniek? We helpen je graag verder in deze interessante en dynamische techniekwereld! Je hoeft zeker niet een bak aan ervaring mee te nemen; als je maar interesse hebt in verspanen en techniek!” Maak het zelf mee bij Sormac op 14 april en kom achter alle ins en outs van dit bijzondere bedrijf en hoe zij streven naar perfectie in ieder detail van hun werk.

aanmelden

sormac111.png
sormac112.png
sormac113.png
sormac114.png