berny maakt het bij optiwa

Maak kennis met Berny op het Veld, een gedreven werkneemster met een uniek arbeidsverleden waarin ze haar weg vond vanuit de beauty wereld naar de maakindustrie. Haar verhaal is een inspirerend voorbeeld van hoe persoonlijke wensen, doorzettingsvermogen en een open geest kunnen leiden tot verrassende en succesvolle loopbaankeuzes!

Van de drogisterij naar de fabriek
Toen aan het begin van het interview naar Berny’s achtergrond werd gevraagd, kwam er een verrassend en tegelijkertijd inspirerend antwoord. “Ik heb de opleiding tot drogist en schoonheidsspecialiste gevolgd en ben hierna ook gaan werken voor een drogist. Ik vond dit leuk, maar wilde op een gegeven moment niet meer in het weekend werken.” Berny zette deze wens al snel om naar realiteit en maakte de dappere keuze om over te stappen naar een compleet andere sector: de maakindustrie. “Ik vond het werken met de handen gewoon super leuk!” vertelt Berny enthousiast. Berny begon bij Optiwa als bankwerkster. “Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen, maar hier lag niet echt mijn kracht. Gelukkig heeft Optiwa me vervolgens de kans gegeven om naar de voorreiniging te gaan, waarna ik vervolgens ben doorgestroomd naar de ‘cleanroom’.

De Cleanroom
In de cleanroom worden producten grondig gereinigd en geassembleerd. Het proces omvat verschillende stappen, waaronder het onderdompelen van producten in verschillende baden, zoals citroenzuur en zeep, waarbij geluidsgolven worden gebruikt om een extra grondige reiniging te garanderen. Na het reinigen worden de producten gedroogd en verpakt. Wat Berny het leukst vindt aan haar werk als cleanroom medewerkster? “Ik vind de afwisseling heel leuk; je moet goed opletten dat je niks door elkaar haalt! Verder mag je zelf je eigen indeling van de dag maken; het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat alles goed loopt op de afdeling. Ondanks dat je vaak dezelfde werkzaamheden moet uitvoeren, is het elke dag anders! Zo moet je bijvoorbeeld ook altijd goed kijken welke producten in welk specifiek programma mogen.

Meer dan alleen een baan
Bij Optiwa vond Berny niet alleen een baan, maar ook een ontzettend leuk team en een fijne ondersteunende werkomgeving. "Ik voel me echt op mijn plek hier" zegt ze met een glimlach. "De sfeer is erg gemoedelijk; het is gewoon gezellig! Natuurlijk staat er ook weleens druk op de ketel. Maar dat heb je overal wel denk ik. Ik werk trouwens het liefste onder druk, dus dat vind ik helemaal geen probleem!” Ondanks dat Optiwa inmiddels zo’n 100 medewerkers telt, voelt het als een ‘klein’ bedrijf licht Berny toe. “Het maakt niet uit of je op kantoor of in de fabriek werkt; iedereen gaat gewoon gemoedelijk en fijn met elkaar om. Je hebt niet het gevoel dat je in een megafabriek werkt; iedereen kent elkaar.” Wat werken bij Optiwa verder speciaal maakt? “Het bedrijf past jouw werkrooster aan als jij dat graag wil qua tijden en dagen. Ik werk zelf bijvoorbeeld van 6.00 tot 12.00u. We werken hier met flex uren. Dit houdt in dat je moet beginnen tussen 6.00u. en 8.00u. Natuurlijk moet er wel regelmaat in zitten, zodat collega’s op je kunnen rekenen. Verder plannen we zelf wanneer we pauze pakken en is onze vakantie niet afhankelijk van de bouwvak. Ik kan dus gewoon zelf kiezen wanneer ik vakantie wil; dit vind ik persoonlijk super fijn!”

Maak het zelf mee bij Optiwa  
Voor Berny is de toekomst bij Optiwa helder. "Ik ben erg tevreden. Ik wil hier niet weg!" zegt ze met een lach. "Maar, ik kijk wel nog uit naar de nieuwe ontwikkelingen op de clean afdeling. Bij Optiwa is er trouwens altijd ruimte voor groei en ontwikkeling; ik kan het weten." Ben jij zelf op zoek naar een leuke werkplek of wil je net zoals Berny het roer omgooien? Kom dan zeker een kijkje nemen bij Optiwa op 14 april! Er worden interactieve rondleidingen gegeven, er zijn een aantal medewerkers aan het werk én er draaien enkele (gloednieuwe!) machines. Volgens Berny zou je al perfect binnen het team passen wanneer je goed kan samenwerken en bereid bent om nieuwe dingen te leren. “Een papiertje is niet noodzakelijk; kijk maar naar mij! Een must is trouwens wel dat een nieuwe collega een beetje gezellig moet zijn en gevoel voor humor moet hebben,” zegt Berny afsluitend met een lach op haar gezicht.  

aanmelden

optiwa_211.jpg
Optiwa_212.png
optiwa_213.jpg
Optiwa_214.png