ronald maakt het bij hkb boiler solutions

Bij HKB Boiler Solutions draait het niet alleen om het produceren van stoom- en heetwaterketels en verwarmingssystemen, maar om het bieden van complete oplossingen. Ronald Dijkshoorn, projectmanager bij HKB, deelt zijn boeiende reis die begon in de scheepvaart en zijn passie voor techniek en zijn betrokkenheid bij HKB Boiler Solutions als projectmanager.

Van scheepvaart tot stoominstallaties  
Ronald’s interesse in techniek begon al op jonge leeftijd. “Mijn vader had dezelfde zwak voor techniek,” lacht Ronald. Hij werkte zelf op schepen en had een voorliefde voor stoominstallaties. Het 'stoominstallatie virus' werd daarom met de paplepel ingegoten. Ik kon enorm met hem 'nerden' over technische details,” zegt Ronald met een knipoog. Het was dan ook geen verrassing dat hij, na de Middelbare School voor Scheepswerktuigkundigen, zijn carrière in de technische sector begon. Na bijna zes jaar op zee te hebben doorgebracht, besloot Ronald aan wal te gaan werken, waar hij zijn interesse in techniek verder ontwikkelde. Hij heeft toen ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven, maar de focus bleef voornamelijk op de techniek liggen. “Daar ligt mijn sterke kant”, stelt Ronald. “En wat is er trouwens toffer dan iets te zien staan wat je zelf hebt gemaakt?!” voegt Ronald toe. Tijd geschiedde en in 2012 vond Ronald zijn passie bij HKB Boiler Solutions, waar hij op dit moment nog steeds helemaal op zijn plek zit als vakidioot op het gebied van stoominstallaties; “op een goede manier hoor,” lacht Ronald. 

De olie tussen de tandwieltjes
Toen we Ronald vroegen wat zijn werk als projectmanager bij HKB Boiler Solutions zo leuk maakt, spatte het enthousiasme en de passie voor het vak er van af. "Wat ik het meest waardeer aan mijn werk bij HKB is de diversiteit en uitdaging die elke dag met zich meebrengt," legt Ronald uit. "Je kunt plannen maken wat je wil; maar elke dag is anders. Daarnaast is de hoeveelheid aan verschillende technieken enorm interessant; op de projectafdeling moeten we er namelijk voor zorgen dat er uiteindelijk een optimaal werkende installatie wordt opgeleverd. Je hebt het dus niet alleen over het opwarmen van water, maar ook over de gehele besturing, de stromingstechniek, elektrotechniek en besturingstechniek.” Echter legt Ronald nadrukkelijk uit dat hij dit natuurlijk niet alleen doet. “Het samenwerken maakt mijn werk als projectmanager juist zo leuk! Het draait hier echt om teamwork. Iedereen heeft een even belangrijke taak in het gehele proces. Mijn taak is dat iedereen de informatie krijgt die hij nodig heeft en dat hierover goed gecommuniceerd wordt. Want uiteindelijk ben je als projectmanager de olie tussen de tandwieltjes; je moet zorgen dat de tandjes hun werk doen, maar ze moeten wel gesmeerd zijn.”

Toekomst bij HKB Boiler Solutions
Voor Ronald is zijn toekomst bij HKB Boiler Solutions helder; "Ik wil lekker blijven zitten waar ik zit. Ik heb managementfuncties mogen uitvoeren, maar dit werk past beter bij me," vertelt hij. “De cultuur en teamdynamiek bij HKB Boiler Solutions zijn trouwens ook erg fijn. Het is een hele platte organisatie en erg informeel; op een positieve manier.” Bij de vraag of Ronald niet op een ander gebied ambities heeft binnen HKB Boiler Solutions heeft hij meteen een duidelijk antwoord; “Ik zou graag mijn kennis en ervaring willen overdragen aan een jongere generatie. Op die manier denk ik dat ik veel waarde kan toevoegen aan HKB en zo de continuïteit kan vergroten."

Maak het zelf mee bij HKB Boiler Solutions
Benieuwd geworden naar dit dynamische bedrijf dat tailor-made ‘the next generation’ stoom- en heetwaterketels en daarbij behorende randapparatuur produceert? Noteer 14 april dan snel in je agenda! “We gaan tijdens de Dag van de Maakindustrie laten zien hoe het productieproces eruit ziet én natuurlijk het eindresultaat,” vertelt Ronald enthousiast. “Daarnaast hebben we nog een aantal interessante vacatures openstaan; op junior en senior niveau. Kom bij ons langs op 14 april en ik maak je graag nog enthousiaster over HKB Boiler Solutions!

aanmelden

HKB311.png
HKB312.png
HKB313.png
HKB314.png