diego MAAKT HET BIJ hessing

Maak kennis met Diego Biezemans (23); hij begon zijn carrière als stagiair binnen de technische dienst van Hessing in Helmond. Na een succesvolle afstudeeropdracht was het voor hem vanzelfsprekend dat hij zijn carrière in de maakindustrie bij Hessing wilde starten. Hij rondde zijn afstudeeropdracht succesvol af, ‘bleef plakken’ binnen de technische dienst van Hessing en tijdens de verhuizing is hij mee overgegaan naar Venlo. Inmiddels is Diego al ruim 2 jaar werkzaam bij Hessing!

Iedere groente heeft een eigen machine
Hessing is een toonaangevend bedrijf dat gespecialiseerd is in het verwerken van groenten, fruit en het produceren van maaltijdsalades en verspakketten die je dagelijks in de supermarkt vindt. "Ik heb mijn opleiding in mechatronica niveau 4 afgerond, wat naadloos aansluit bij mijn werk hier," vertelt Diego. "Binnen mijn opleiding heb ik kennis opgedaan van mechanische-, elektronische- en besturingstechniek. Dankzij de diverse machines die we hier hebben, kan ik met al deze technieken aan de slag tijdens mijn werkdag. Wisten jullie dat we voor iedere soort groente een eigen productielijn hebben?" vervolgt hij. "Daarom hebben we bijna 100 productielijnen in totaal!"

Hard werken maar ook een grapje op z’n tijd
Bij Hessing lopen er dagelijks meer dan 1250 medewerkers rond. "Als technisch dienstverlener werken we in ploegendiensten, waarbij we zowel preventief onderhoud als storingsdiensten uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat geen enkele dag hetzelfde is en ik het hele bedrijf goed leer kennen," vertelt Diego. Diego voert natuurlijk niet alle werkzaamheden alleen uit. "Ik werk in een gezellige groep collega's met verschillende expertises. Tijdens de avond- en ochtenddiensten sta je er nooit alleen voor; we werken altijd met minstens drie collega's samen. Overdag hebben we een grotere groep omdat we dan ook met de dagploegen samenwerken," legt Diego uit. "Hierdoor leren we veel van elkaar in een ontspannen werksfeer. Bij ons is de perfecte balans tussen hard werken en plezier zeker aanwezig!"

Overal waar je kijkt zie je ontwikkelingen
"Ik ben blij dat ik mijn doorgroeipad helder voor ogen heb, vooral op het gebied van elektrotechniek. Mijn collega's hebben me hierin waardevolle adviezen gegeven. Daarom heb ik niet gewacht tot mijn ontwikkelingsgesprek aan het einde van het jaar; ik ben zelf naar mijn teamleider gestapt," vertelt Diego. "Dit initiatief werd echt gewaardeerd, wat heeft geleid tot concrete afspraken over mijn groei binnen Hessing en in de elektrotechniek." Bij Hessing liggen de ontwikkelingsmogelijkheden voor het oprapen. Door de samenvoeging van de bedrijven in Helmond en Belfeld in Venlo, ontstaan er steeds meer diverse functies. "Zo'n grote verhuizing maak je niet elke dag mee," vertelt Diego. "Er kwamen veel nieuwe machines bij kijken. Het was aan ons om voor een soepele opstart van deze nieuwe machines te zorgen. Of dat altijd vlekkeloos is verlopen? Dat kan je zelf wel invullen," lacht Diego met een knipoog.

Bezoek Hessing Greenport Venlo; de fabriek van de toekomst
"Wanneer ik door de gangpaden van Jumbo loop, zie ik gewoon producten liggen waar ik aan heb mogen bijdragen. Dat vind ik echt te gek aan mijn baan!" vertelt Diego enthousiast. Op 14 april opent Hessing zijn deuren voor het grote publiek tijdens de Dag van de Maakindustrie. Via de bezoekersgangen kijk je tijdens een rondleiding uit op het productieproces van jouw favoriete maaltijdsalades. Diego voegt eraan toe: "Als je technische vragen hebt, kom dan zeker bij mij langs. Ik ben er tijdens de Dag van de Maakindustrie en nodig je graag uit om zelf te ervaren waarom het werken bij Hessing zo leuk is!"

aanmelden

Hessing111.png
Hessing112.png
Hessing113.png