nico maakt het bij eurosteel

In 1999 begon hij met afstuderen, in 2000 kreeg hij een contract aangeboden en de rest geschiedde. Maak kennis met Nico Vannisselroij; Hoofd Sales Binnendienst bij Eurosteel. Nico vertelt graag wat zijn werk bij Eurosteel, na bijna 25 jaar, nog steeds zo leuk maakt en waarom óók het salesteam een onmisbare schakel is binnen de wereld van graafmachines en wielladers.

Groei bij Eurosteel
"Als je écht voor Eurosteel gaat en je werk goed doet, dan krijg je daar 200% commitment van Eurosteel voor terug. Als dat bij je past, is dit het bedrijf voor jou," legt Nico uit. Met bijna 25 jaar ervaring bij Eurosteel weet hij als geen ander hoe het er binnen dit dynamische bedrijf aan toe gaat. Wat namelijk begon als een afstudeerproject, groeide uit tot een bloeiende carrière in verschillende functies. "Eurosteel biedt echt kansen; en ik kan het weten! Maar, je moet ze wel zelf pakken," voegt hij toe. Nico heeft het werk op verschillende afdelingen ervaren en de groei van een klein naar een groot productiebedrijf zelf van dichtbij meegemaakt. Na de mbo-opleiding werktuigbouwkunde wist Nico eigenlijk al vrij snel dat hij niet zijn hele leven in de fabriek wilde doorbrengen. “Gelukkig bood Eurosteel me destijds de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen op kantoor,” zegt Nico trots. “Zo begon ik op kantoor als programmeur van de brandsnijmachine, groeide ik vervolgens door naar werkvoorbereiding, engineering en uiteindelijk begon ik in 2009 in de verkoop binnendienst.” Wat Nico het leukste vindt aan zijn baan als Hoofd Sales Binnendienst bij Eurosteel? Daar wist hij snel antwoord op te geven; “het klantcontact en het begeleiden van projecten van A tot Z vind ik het leukste om te doen!”.

De balans tussen werk en privé
Tijdens het interview werd al snel duidelijk dat Nico écht op zijn plek zit bij Eurosteel. “Eurosteel is een hele fijne werkgever; op carrièregebied, maar ook wat betreft de werk-privé balans. Ik zeg altijd: als ik hier vertrek, moet er iets heel geks zijn voorgevallen. Ik voel me hier thuis. Wanneer je een goede mindset hebt, dan zijn er heel veel wegen te bewandelen en dan krijg je alle vrijheden en mogelijkheden om te groeien. Verder zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden ook goed. Met de visie ‘als je je thuis goed voelt, presteer je ook beter op het werk’ is het natuurlijk geen verrassing dat het bedrijf echt waarde hecht aan je gezin en thuissituatie. Ik heb zelf twee kinderen en als er iets is, kan ik meteen bijspringen.”

Klantcontact als cruciale schakel binnen Eurosteel  
Toch zou hij graag nog één ding veranderen... “We hechten veel waarde aan klantcontact, wat ik ook erg belangrijk vind. Dit doen we met ons gedreven verkoopteam van vier personen. Alles gebeurt in overleg, maar iedereen krijgt ook veel vrijheid. Ik ben er echter van overtuigd dat we nog een stapje verder kunnen gaan voor onze klanten. We willen bijvoorbeeld vaker klanten op locatie bezoeken. Hiervoor zou het top zijn als er een vijfde persoon ons team komt versterken zodat onze Sales Manager en ik zelf wat vaker naar buiten kunnen treden.” Wie er perfect binnen het team zou passen? “Ons kent ons is iets wat de cultuur binnen Eurosteel echt typeert. We hebben een klein en gezellig team, met mensen die allemaal uit de regio komen. Als dit ook bij jou past, je affiniteit hebt met de branche én al wat kennis hebt van ons werkgebied, dan weet ik zeker dat Eurosteel ook voor jou het bedrijf kan zijn waar je snel op je plek zal zitten”. Dat Eurosteel snelwissels en uitrustingsstukken voor graafmachines en wielladers maakt is bij velen bekend. Maar daar houdt het niet op; “er zit veel meer achter de producten van Eurosteel dan je zou denken,” vertelt Nico. “We produceren voor alle merken en elke machine is anders. Daarnaast zijn er verschillende toepassingen, zoals graven in zand, klei en grind, overslag van hout, afval en ertsen, en werken in steengroeves. ”We luisteren goed naar de klant en passen ons product daar op aan. Bijna alles wat we leveren is maatwerk. Ik denk dat iedereen die hier komt werken zal merken dat ons product ingewikkelder en veelzijdiger is dan ze aanvankelijk dachten. En dat is juist wat het zo leuk en uitdagend maakt!”

Maak het mee bij Eurosteel op 14 april
Wil je zelf een kijkje achter de schermen nemen bij Eurosteel? Dat kan op 14 april, tijdens de Dag van de Maakindustrie! Benieuwd wat je deze dag kunt verwachten? Nico geeft je alvast wat 'inside information’. “Eurosteel is zo’n 39 jaar geleden gestart in Maasbree, maar door de groei zijn we verhuisd naar Venlo. Vanuit hier bedienen we onze markt, die zich zowel binnen als buiten Europa bevindt,” vertelt Nico. “Tijdens de Dag van de Maakindustrie willen we laten zien waar we voor staan. We openen onze deuren voor de omgeving, bekenden, betrokkenen en hopelijk ook voor onze toekomstige collega's! De machines zullen tijdens de Dag van de Maakindustrie trouwens allemaal draaien en middels een interactieve rondleiding en QR codes zullen we de bezoekers meenemen in ons dynamische bedrijf.” Nieuwsgierig geworden? Plan dan snel een rondleiding bij Eurosteel!

aanmelden

eurosteel 1.png
eurosteel3.png
eurosteel2.png
eurosteel4.png