pauline en gijs maken het bij emd tooling

Samen met Pauline Gommers, Quality Manager en Gijs Clermonts, frezer en programmeur, kijken we binnen bij EMD Tooling. Ondanks hun verschillende functies hebben ze één ding gemeen: hun passie voor techniek. Gijs, oorspronkelijk uit de bouw, heeft zich omgeschoold tot programmeur, terwijl Pauline, met een interesse in vliegtuigtechniek, haar expertise nu inzet voor kwaliteitscontrole.

Jong geleerd is...
"Van kinds af aan wist ik al dat ik niet de zorg in zou gaan," vertelt Pauline lachend. "Mijn opa nam me vaak mee naar vliegtuigshows, wat ik geweldig vond, en mijn oom deed aan autocross. Sleutelen en bijklussen in het weekend was voor mij heel normaal." Hierin herkent Gijs zich duidelijk: "Ik was altijd graag met mijn handen bezig. In plaats van in boeken te duiken, draaide ik altijd dingen uit en in elkaar. Dat is nu niet veel anders; als ik thuis ben, ga ik gewoon door." Deze gedeelde passie voor techniek heeft ervoor gezorgd dat ze zich helemaal thuis voelen bij EMD Tooling. "Elk product dat we maken is uniek, wat zorgt voor uitdaging en de mogelijkheid om voortdurend te blijven ontwikkelen," vertelt Gijs.

EMD Tooling gaat verder dan ‘alleen’ Oostrum
Pauline en Gijs zijn beiden begonnen bij EMD Tooling in 2012. Gijs werkt echter al langer bij het bedrijf. Pauline heeft een uitstapje gemaakt naar de vliegtuigtechniek, maar heeft uiteindelijk toch besloten terug te keren naar EMD Tooling. "In de zomer van 2023 benaderde EMD Tooling me of ik terug wilde komen als Quality Manager. Vanwege mijn goede ervaringen met het bedrijf en het feit dat ze hogere eisen stellen aan producten, was mijn beslissing om terug te keren snel genomen," vertelt Pauline. De prettige werksfeer die ze beschrijft, herkent Gijs: "Ik heb veel geleerd bij EMD Tooling, zowel intern als extern. Hierdoor kan ik nu op verschillende gebieden ondersteunen. Zelfs werkreizen naar het buitenland schrikken me niet af. Het fijne is dat bij dergelijke opdrachten goed wordt gekeken naar ieders thuissituatie, wat wel en niet past."

"Buitenlandse opdracht? Eerst kijken of dit past met de thuissituatie.''
De werkreizen naar het buitenland zijn voor hen beide hoogtepunten. Niet alleen omdat ze veel van het land kunnen zien, maar vooral omdat ze hierdoor het productieproces van A tot Z kunnen meemaken. Gijs zegt: "Tijdens een buitenlandse opdracht werken we extra hard; alles moet perfect kloppen voordat we vertrekken." Samen hebben Pauline en Gijs al opdrachten uitgevoerd in onder andere Engeland, Spanje, Hongarije en Duitsland. Ook Mexico en de Verenigde Staten behoren tot de landen waar EMD Tooling klanten heeft.

Ervaar het zelf bij EMD Tooling!
Pauline en Gijs kijken ernaar uit om jullie op 14 april 2024 een kijkje achter de schermen te geven bij EMD Tooling. Ontdek tijdens deze dag hoe EMD Tooling de meest innovatieve gereedschappen maakt voor binnen- en buitenland. Gijs zegt: "Tijdens de Dag van de Maakindustrie bieden we een rondleiding aan waarbij jullie zelf in gesprek kunnen gaan met alle medewerkers op de werkvloer. Ik zal er zeker bij zijn!" Dit is geen toeval, zoals Gijs vertelde toen hem werd gevraagd naar zijn toekomstplannen: "Ik kan niet wachten om mijn kennis door te geven aan een nieuwe generatie." Ben jij onderdeel van deze nieuwe generatie en lijkt het je leuk om je carrière te starten in de Maakindustrie? Kom dan zeker langs. Uit betrouwbare bronnen weten we dat EMD Tooling een aantal leuke extra's heeft, zoals geen vaste bouwvak en leuke uitjes met het team!

Overweeg je, net zoals Pauline,  als vrouw te werken in de maakindustrie? Laat je dan vooral niet afschrikken in deze 'mannenwereld'. Pauline: “Als je je voor de volle 100% inzet, maakt het helemaal niet uit of je man of vrouw bent; iedereen staat klaar om je te ondersteunen." Gijs voegt hieraan toe: "Mannen zijn ook niet in staat alles alleen te tillen of te verplaatsen. We moeten elkaar juist allemaal helpen.''

aanmelden

EMD111.png
EMD311.png
EMD115.png
EMD_211.png
EMD114.png