nick maakt het bij dejatech

Maak kennis met Nick Peeters, een vakprofessional die van jongs af aan al een passie heeft voor techniek en met zijn achtergrond in mechatronica zijn weg heeft gevonden naar de wereld van warmtewisselaars, vernieuwingen en verduurzamingen voor de CV-branche bij Dejatech. Vanaf zijn start als stagiair tot zijn huidige rol als technisch sales support engineer en product development engineer, is Nick z’n interesse in de techniek alleen maar toegenomen. In dit interview vertelt hij vol enthousiasme wat het werken bij Dejatech zo leuk maakt en hoe zijn loopbaan in de techniek er, tot nu toe, heeft uitgezien.

Als je techneut bent, ben je techneut
Nick’s passie voor de maakindustrie begon toen hij startte met de technische opleiding ED&I aan de Hogeschool in Vlissingen. Alhoewel hierover een kleine nuance gemaakt moet worden; “Je wordt met passie voor techniek geboren. Als je techneut bent, ben je techneut" zegt Nick enthousiast met een knipoog. Nick kan de opleiding ED&I aan iedereen aanraden die interesse heeft in techniek, maar nog niet precies weet wat hij/zij wil. “Ik wilde wat technisch, maar wat precies wist ik nog niet. De opleiding ED&I staat voor 'engineering, design en innovation’; heel breed dus. Dat is ook de reden waarom ik voor die opleiding heb gekozen. Gaandeweg de opleiding begon ik me te specialiseren en raakte ik steeds meer gefascineerd door de complexiteit van mechatronica. Dit is een goede stap geweest want zo ben ik uiteindelijk bij Dejatech terechtgekomen!". Nick voerde zijn afstudeeropdracht uit bij Dejatech; met succes. “De uitdaging was om een geavanceerd systeem te ontwikkelen voor de markt in China. Dit betekende niet alleen technische uitdagingen, maar ook het begrijpen van de lokale behoeften en culturele verschillen. Ik mocht 3 weken naar China, waarna ik mijn afstudeeropdracht succesvol afrondde; het heeft namelijk geleid tot een aanbod om bij Dejatech te blijven werken. Dit aanbod heb ik natuurlijk geaccepteerd!”.

Een veelzijdige rol binnen een dynamische organisatie
In februari 2017 startte Nick officieel als Product Development Engineer. In deze functie speelt hij een cruciale rol in het ontwikkelingsproces van hybride systemen binnen Dejatech. In 2020 kreeg Nick de kans om zijn horizon te verbreden binnen het bedrijf als Technical Sales Support Engineer. “Als Technical Sales Support Engineer werk ik nauw samen met het sales team en ondersteun ik hen met mijn technische expertise. Dit houdt in dat ik klanten adviseer over onze producten, technische vragen beantwoord en oplossingen bied voor specifieke klantbehoeften. Het is een leuke aanvulling op mijn andere rol, omdat ik nu niet alleen betrokken ben bij de ontwikkeling van producten, maar ook rechtstreeks in contact sta met onze klanten.” Niet alleen Nick werkt nauw samen met andere afdelingen; samenwerking speelt binnen heel Dejatech een belangrijke rol. “Met slechts negentien collega's zijn de lijnen kort en is de communicatie direct. Hierdoor kunnen we snel en flexibel reageren op veranderingen en uitdagingen. Verder hebben we een divers scala aan specialisten binnen ons team, elk met hun eigen expertise," legt Nick uit. "Dit stelt ons in staat om nauw samen te werken en elkaars kennis en vaardigheden aan te vullen. Zo kunnen we snel schakelen en oplossingen op maat bieden voor onze klanten. Verder hangt er door de kleinschaligheid  een sfeer van vertrouwen en betrokkenheid, wat het werken bij Dejatech erg prettig maakt.”

Maak het zelf mee bij Dejatech
Heb jij net als Nick een passie voor techniek en ben je klaar om je tanden in een uitdagende stage te zetten of ben je op zoek naar een dynamische carrièremogelijkheid waarin je je passie voor techniek kunt uitleven? Bij Dejatech zit je goed! “Naast een passie voor techniek moet je gedreven zijn, willen aanpakken en er écht voor willen gaan. Als je deze visie hebt dan kan Dejatech je veel toffe kansen bieden en dingen leren.” Benieuwd naar Dejatech? Breng dan zeker een bezoek aan het bedrijf tijdens de Dag van de Maakindustrie op 14 april! Bezoekers krijgen een uniek inzicht in het productieproces en de technologieën die worden gebruikt. Bovendien is het een perfecte gelegenheid om vragen te stellen aan de experts van Dejatech en meer te weten te komen over de carrière- en stagemogelijkheden binnen het bedrijf. “Er zijn medewerkers aan het werk en je krijgt een rondleiding door het gehele bedrijf; super interessant als je het mij vraagt!” zegt Nick enthousiast.

aanmelden

dejatech111.png
dejatech112.png
dejatech113.jpg
dejatech114.png