peter maakt het bij cordstrap

Maak kennis met Peter Kessels; een rasechte Brabander die, ondanks de bedrijfsverhuizing naar Limburg, nog steeds met veel plezier bij Cordstrap werkt. Peter begon zijn carrière bij het bedrijf als productiemedewerker en bekleedt momenteel de functie van machine operator. Bij zijn start, zo'n 30 jaar geleden, had hij geen hoge verwachtingen, maar werd hij al snel verrast door de gezellige sfeer en de diversiteit aan werkzaamheden.

Van Productiemedewerker tot Allround Specialist
Door een reorganisatie 30 jaar geleden, moest Peter op zoek naar een nieuwe werkgever. Vanuit het UWV werd hij doorverwezen naar een bedrijf ‘een paar deuren verderop’. Zonder hoge verwachtingen ging Peter hier aan de slag. "Ik kende het bedrijf Cordstrap niet. Voordat ik hier werkzaam was kwam het op mij over als een klein bedrijf met een klein team. Nu weet ik wel beter, in plaats van een paar weken, werk ik hier nu al 30 jaar met veel plezier. Dit komt vooral door de gezellige sfeer, de eindeloze mogelijkheden en de drive om continu te blijven verbeteren," vertelt Peter. "Ik ben gestart als productiemedewerker, vanuit hier heb ik het hele bedrijf leren kennen en me mogen doorontwikkelen. De laatste tijd ben ik werkzaam als machine operator. Mijn werk omvat voornamelijk het instellen, afstellen en bedienen van machines," legt Peter uit. "Het is een uitdagende taak die ik met veel plezier uitvoer."

Cordstrap: Groot in iets kleins!
Als producent van lading vastzet systemen speelt Cordstrap een belangrijke rol in het veiligstellen van goederenvervoer wereldwijd. Peter legt uit: "We maken een breed scala aan omsnoeringsbanden en 'buckles' voor het bundelen van lading. Daarnaast produceert onze eigen weverij geweven band, dat we vervolgens verder bewerken en verpakken tot eindproduct genaamd 'lashing'. Lashing wordt door onze klanten toegepast voor het zekeren van lading in containers, 'flatracks', spoorwegwagons of schepen. " We spreken hier dus zeker over een productiebedrijf dat alle werkzaamheden ‘in house’ uitvoert. Dit geldt niet voor de verkoop, deze activiteit vindt wereldwijd plaats! Met verkoopvestigingen over de hele wereld benadrukt Peter het belang van kennisuitwisseling tussen collega's. "Het is geweldig om te zien hoe we van elkaar leren, ongeacht onze locatie," zegt hij. "Het versterkt niet alleen ons vakmanschap, maar ook onze band als team."

De passie om te beschermen
De informele en open cultuur binnen Cordstrap, is echt kenmerkend voor het bedrijf. Elke medewerker wordt aangemoedigd om bij te dragen aan het succes van het bedrijf. "De slogan van Cordstrap is ‘The Passion to Protect’," vertelt Peter. "Deze neemt Cordstrap erg serieus. Niet alleen binnen het product dat we ontwikkelen, maar ook voor alle medewerkers. Geregeld hebben we veiligheidsbijeenkomsten of komt er een spreker langs met een interessant verhaal. Deze bijeenkomsten worden uiteraard gezellig afgesloten met een hapje en een drankje. Passie, samenwerking en gezelligheid komen overal terug!"

Maak het zelf mee bij Cordstrap!
Dat Peter nog niet is uitgegroeid binnen Cordstrap is duidelijk. "Ik heb recent gesolliciteerd naar de functie van shift supervisor," onthult hij. "Maar mijn hart blijft op de werkvloer, waar ik graag actief betrokken blijf bij het productieproces. Een combinatie hiertussen zou voor mij perfect zijn." Ben jij benieuwd of Peter de functie van shift supervisor mag uitvoeren? En wil jij graag de werkzaamheden van Peter overnemen? Kom dan op 14 april tijdens de Dag van de Maakindustrie naar Cordstrap in Oostrum! Peter en zijn collega’s staan je graag te woord tijdens een rondleiding over de werkvloer én bij de weverij die je op de bovenste etage vindt.

aanmelden

cordstrap_111.jpg
cordstrap_112.jpg
cordstrap_113.jpg
cordstrap_114.jpg