Quincy maakt het bij Blitta

Maak kennis met Quincy Rosebel; een van de drijvende krachten achter Blitta Gevelsystemen. Als allround productiemedewerker is Quincy de man die met vakmanschap en enthousiasme de wereld van gevelsystemen tot leven brengt; inmiddels al ruim 5 jaar!

Een spontane ontdekking: van hout naar aluminium  
Quincy’s loopbaan bij Blitta begon niet als een geplande carrièrestap, maar eerder als een spontane ontdekking. “Ik ben zelf naar de Bouwcampus in Horst gegaan, en hier begon mijn loopbaan eigenlijk als timmerman en bouwvakker; het leek erop dat mijn toekomst vooral uit hout zou bestaan. Aluminium, waar we mee werken bij Blitta, was echter een onbekend terrein voor mij. Maar in plaats van een obstakel, zag ik het als een kans om te leren! Blitta heeft mij laten zien dat het hebben van affiniteit met techniek het belangrijkste is; dit heeft voor mij de deur geopend naar groei en nieuwe mogelijkheden.” Want; wil je groeien, dan ben jij bij Blitta aan het juiste adres. “Ik merk zelf dat ik echt ben gegroeid in steeds meer producten 'zelfstandig' te maken.”

Projecten door heel Nederland
Het maken van producten die uiteindelijk daadwerkelijk in de praktijk tot leven komen en de afwisseling in dit werk maakt het werk als allround productiemedewerker volgens Quincy zo leuk. “Ik kan echt niet stilzitten en wil graag bezig zijn met mijn handen. Ik haal echt voldoening uit het creëren van producten en vooral het zien van het eindresultaat.” Zo heeft Quincy al aan vele bijzondere projecten door heel Nederland zijn steentje mogen bijdragen. “We hebben super gave projecten gedraaid in onder andere Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, maar ook gewoon dichterbij in de buurt hoor.” Het meest gave project waar Quincy aan heeft bijgedragen? Daar kon hij snel antwoord op geven. “Ooit gehoord van 'The Valley' in Amsterdam? Geloof me, dat is net zo gaaf als het klinkt! Het lijkt op een soort stedelijke vallei. Wij hebben hier het gehele gevelsysteem mogen monteren; ramen, elementen, deuren – eigenlijk alles wat je van de buitenkant ziet. Ik kwam binnen toen het project al aan de gang was, maar gelukkig voelde ik me meteen thuis in dat vaste team. Daarnaast is het supertof dat we jaarlijks verschillende trips maken naar steden waar wij projecten hebben gerealiseerd om samen het eindresultaat te bewonderen; zo gingen we natuurlijk ook naar The Valley in Amsterdam.”

Teamgevoel, informele sfeer en leuke collega’s
Het teamgevoel, de informele sfeer en de leuke collega’s zijn volgens Quincy belangrijke aspecten die Blitta echt typeren. “Bij Blitta heerst er een fijne werksfeer, waar stress gewoon niet thuishoort. Je kan lekker je ding doen en enorm veel leren. We hebben namelijk een leuke mix van jong en oud op de werkvloer. De oude generatie deelt graag hun wijsheid met de jongere generatie, en als we bij de productie wat extra uitleg nodig hebben over een bepaald proces, schieten de mensen van werkvoorbereiding ons te hulp. Het voelt als één team waarin we samen, letterlijk én figuurlijk, bouwen aan geweldige dingen. Daarnaast draait het bij Blitta niet alleen om werken, maar ook om plezier maken. Zo hebben we minimaal een of twee per jaar leuke bedrijfsuitjes en een aantal gezellige borrels.”

Maak het zelf mee bij Blitta!
Nieuwsgierig geworden naar Blitta? Quincy nodigt je persoonlijk uit tijdens de Dag van de Maakindustrie op zondag 14 april. "Het is leuk om mensen te laten zien wat je doet en uit te leggen wat we bij Blitta maken. Je krijgt een rondleiding, gegeven door ons eigen team. Wat je mag verwachten is een uniek kijkje achter de schermen, informatieve presentaties en de kans om te ontdekken hoe alles gemaakt wordt bij Blitta. Wij zijn in ieder geval super enthousiast om het publiek te vertellen en te laten zien wat we doen. Ben je zelf op zoek naar een leuke uitdaging in de maakindustrie? Misschien is Blitta wel dé match voor jou! “De ideale collega is leergierig, is er niet vies van om op tijd te komen en heeft vooral zin om samen toffe dingen te maken. Affiniteit met techniek is een absolute must, maar ervaring? Dat is gewoon een extraatje.” Ben jij er bij 14 april?!

aanmelden

Blitta111.png
Blitta211.png
Blitta_212.png
Blitta114.png